Інженерно-декоративне рішення: Підпірна стінка з габіонів на вулиці Нижанківського

Інженерно-декоративне рішення: Підпірна стінка з габіонів на вулиці Нижанківського

На вулиці Нижанківського у місті Дрогобич облаштовано підпірну стінку з габіонів та укладено частину тротуару бруківкою.

Це ще один цікавий проєкт, який успішно втілений в життя.

Габіонна конструкція, яка була змонтована – це гнучка зварна стіна з дроту, яка заповнена каменем великої фракції. Окрім того, що вона виглядає естетично і гармонійно доповнює ландшафт вулиці, вона ще й має ряд переваг над бетонними та залізобетонними аналогічними конструкціями. Габіони не потребують спеціальної основи, їх монтаж досить простий, і основна перевага – монтаж конструкції не залежить від пори року. А інженерна сторона такого рішення полягає, у тому що така стіна пропускає воду, тобто вода не затримується як у бетонній конструкції і не руйнує її, а навпаки з часом вона укріплюється рослинністю, ґрунтом і стає міцнішою, а геотекстиль в основі габіонів не дає просідати.

 

«Таке інженерно-декоративне рішення практичне, сучасне, цікаве, цілком виправдане за всіма своїми характеристиками. Такі конструкції набувають все більшої популярності та стають окрасою як приватних територій, так і вулиць нашого міста», – Демко Іван Антонович, директор ТзОВ «Еко Тепло Дрогобич».

Автор: Марія Пташка

Фото: Марія Пташка

7 thoughts on “Інженерно-декоративне рішення: Підпірна стінка з габіонів на вулиці Нижанківського

Залишити коментар